FARKAST, KIÁLTOTTAK!

 2010.11.14. 21:44

        

...avagy, mi is a zörög a kerületi polgárőr berkekben?
 
Történt tegnap előtt, itt a Kőbánya Infó hasábjain, hogy kialakult egy igen komoly és pezsgő pengeváltás – ami egyébként az ilyen fórumok éltető eleme – a Wolf Polgárőr Egyesület túlzottnak ítélt„önfényezése”, valamint az Elnök úr múltbéli tevékenységének, előéletének megítélése kapcsán.
 Konkrétan – valós névvel, Gálicz úr tollából – az, hogy Orosz Tibor Elnök úrnak az előélete kifogásolható, miután tudomással bír bizonyos IX. kerületi hajszáról ellene ittasság miatt, vagy ugyan ilyen állapotban éles lőfegyver fejhez tartásáról általa egy civil sértett vonatkozásában. Ezen vádakra először egy nick névvel bíró egyén próbálta megvédeni Orosz urat, néha a személyeskedésig menő alpári írásokkal is, majd Orosz Tibor néven íródtak kevésbé meggyőző hozzászólások, melyek a fő pontokat gondosan kerülve általánosságokat és némi burkolt fenyegetést „ négy komoly lőfegyverrel is rendelkezem” is tartalmazott eléggé érthetetlen módon.
Egyre többen és többen követelték, hogy Orosz úr nyilvánosan tisztázza Magát, azonban erre utaló jelzés vagy késztetés a részéről nem volt fellelhető!
Ekkor beütött a mennykő !!! Idézet:
E cikk esetében a hozzászólás lehetőségét megszüntettem, mivel a kialakult méltatlan vita károsan hat Kőbánya közbiztonságára. A közbizalom helyreállítása érdekében megkérem mindazokat, akiknek bűncselekmény elkövetéséről van tudomásuk, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket! 
Dankó József szerkesztő
 
Módosítás dátuma: 2010. november 09. kedd, 21:17
Tisztelt Szerkesztő úr !
Demokratikusnak egyáltalán nem nevezhető, önkényes, már-már a régi időket idéző eljárásával kapcsolatosan az alábbi észrevételeket szeretném tenni:
-       nem maga a vita, sőt, hanem annak tárgya hat károsan Kőbánya közbiztonságára, ha csak akár az egyik felvetés is igaznak bizonyulna!
-        
-       Gálicz úr, már egy évvel ezelőtt megtette a szükséges lépéseket a közmeghallgatáson – lásd a jkv.-ben a 16sz. felszólalási jegy- csak a jelek szerint valószínűleg, semmi nem történt az ügyben.
-        
-       Bizonyára Önnek is feltűnt az ami nekem is, hogy azóta az ott volt kommentezők bojkottálják az Infót, pedig úgy tudom, hogy a legfőbb mérőszám és így a „lap” értéke is a nézettségtől függ ami pl. a reklámfelület értékesítésének az egyik fő mozgató rugója.
-        
-       Az sem lehet mellékes szempont, hogyha pezsgő az Infó élete, akkor a sok hozzászólásból értékes információkat lehet szerezni, könnyedén melyek akár az önkormányzati, de még a rendvédelmi munkában is kiválóan hasznosíthatóak! Szerény véleményem szerint a letiltással pontosan ennek vetett gátat a szerkesztő úr, meggondolatlanul vagy nagyon is meggondoltan, ha esetleg Ön is tagja a Wolf csoportnak de akkor talán még inkább az Ön érdeke is az lenne, hogy mielőbb nyilvánosságot kapjon a valódi, hivatalosan igazolt helyzet !
-        
-       Szerintem a megnyugtató és korrekt megoldás az lehetett volna, hogyha a megszólított Orosz Elnök úr a sok felesleges iromány helyett egyszerűen kiad egy közleményt, hogy mivel ilyen hírek keringenek róla, megteszi a szükséges lépéseket, hogy a velük szerződésben lévő Rendőrség a priorálását elvégezze soron kívül, arra vonatkozóan, hogy sem jelenleg sem a múltban nem volt sem büntetve, sem a közügyektől eltiltva, a terhére rótt cselekményeket nem követte el.
-       A szerkesztő úr pedig segítségül felajánlhatta volna, hogy ezen igazolást az Infón közzé teszi! Ez ennyire sima lett volna, persze csak ha az érintett egyet ért ezzel!  
-        
-       Ha nincs semmi sár, akkor meg mi ennek az akadálya?!?
 
-       Mivel látom, hogy új szereplőkkel ismét felszínen van a téma, nincs más megnyugtató megoldás, mint a fentebb vázoltak, innen már nem nagyon látszik vissza út : „ Alea iacta est ” ( a kocka el van vetve, latin )
 
Elnök úr ! 
Bevállalja ?!?
 
 
Figyelemmel várva az eseményeket, üdvözöl:
a Kőbányász

A bejegyzés trackback címe:

https://kobanyaiak.blog.hu/api/trackback/id/tr122448952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Houyhnhnm 2010.11.14. 22:45:57

T. Kőbányász.

Gálicz úr beszél, beszél, beszél.
Orosz úr beszél, beszél, beszél.
Ön beszél, beszél, beszél.

Mindez kevés, bizonyíték nélkül.

A Kőbányainfót viszont több ezren olvassák, de csak tucatnyian kommentelik.

Kőbányász 2010.11.15. 04:33:41

@Houyhnhnm:

Tisztelt Houyhnhnm !

Köszönöm hozzászólását, melyből arra a véleményére következtetek, hogy a sok beszédnek, sok az alja. Amennyiben ez így van, úgy teljesen egyet értünk.
Ha megtisztelt azzal, hogy előző bejegyzéseimet is elolvasta, akkor láthatta, hogy mindig a problémás kőbányai esetekre hívom fel a figyelmet, ha úgy tetszik "vadászom le" azokat a megnyugtató megoldás elősegítése érdekében !
Ez a jelen bejegyzésem esetében is így van!

Egyáltalán nem jó ha a Kőbányán jól működő Wolf polgárőrséget "kikezdik" de az sem ha a vezetőjük körül ilyen-olyan "hírek" keringenek stabilan és ennek azonnali cáfolata helyett mismásolás, félrebeszélés, csúsztatások, vagy az elképesztő és felháborító, hozzászólások törlése következik be!

Örömmel láttam, hogy az Elnök úr végre bevállalta, de mennyivel egyszerűbb lett volna ezt már egy héttel ezelőtt megtennie és így elejét venni a néha tényleg méltatlan hozzá szólásoknak !

Remélem az Elnök úr a verbális érvek mellett, hivatalos iratokkal is alátámasztva tudja bizonyítani igazságát, mert egyáltalán nem mellékes sem a közbiztonság, sem a közpénzből juttatott nem kevés támogatás szempontjából, hogy ki is vezeti a Wolf Polgárőr Egyesületet!

A kommentelés lehetősége mindenki részére adott, valóban kívánatos lenne, ha sokkal többen élnének ezzel a vélemény nyilvánítási lehetőséggel is!

Üdvözlettel:

a Kőbányász

vordemon 2010.11.15. 08:17:50

Én magam is - félelemtől sem mentes döbbenettel követtem azt az őrületet, ami zajlott az említett általam is sűrűn látogatott népszerű fórumon.
Nem szégyellem bevallani, hogy bennem komoly félelmet váltott ki Orosz úr azon kijelentése, miszerint " 4 komoly lővegyverrel rendelkezem!" Már joggal attól kezdtem aggódni ,hogy az elfajult vita hevében még akár a használatával is meg fogja fenyegetni a mindvégig higgadt és kultúrált stílusban kommentelő Dontoctore nick nevű fórumtársunkat.
Véleményem szerint Gálicz úr évek óta minden létező fórumon hangoztatott vádjait nagyon egyszerűen lehetett volna kezelni a büntetett előélettel,közügyektől való eltiltással vádolt polgárőrvezetőnek... bizony sebtiben be kellett volna szkennelnie azokat a hivatalos hatósági dokumentumokat, amelyek azonnal cáfolni tudták volna Gálicz úr sokat hangoztatott vélt/valós vádjait.

perzekutor 2010.11.15. 12:12:27

Teljesen el vagyok képedve az eseményeken! Nem tudom, hogy van e ok-okozati összefüggés Kőbányász fenti cikkében Dankó úr moderátori tevékenységét bíráló kritikája és az a meglepő...de cseppet sem mulatságos tény között, hogy ma reggelre a Kőbányai Fejvadász blogja a kőbánya infó oldalain már nem található meg...

Remélem, csak valami buta félreértésről lehet szó, mivel a kőbánya.infó vitathatatlanul egyik fő érdeme az volt, hogy nem cenzúrázták a commenteket ( és törlésre csak a trágár, obszcén írások kerültek.

Én is követtem a hétvégén zajló vitát és csak megerősíteni tudom az elöttem szóló véleményét, hogy személyeskedni, obszcén szavakat használni (pl: puha pöcs) mintegy a meggyőzés eszközeként Orosz Tibor úr(droone)nickje kezdett.
A "4 komoly lőfegyverrel rendelkezem" kijelentését Orosz úrnak - már nem is szeretném minősíteni, annyira szörnyűnek tartom..

Jó lenne már végre kivizsgálni azokat a vádakat, amiket Gálicz úr évek óta folyamatosan szajkóz, már tényleg nagyon kiváncsiak lennénk arra, hogy mi az igazság az ügyben.

Elolvastam én is a 2009.-es Közmeghallgatásról felvett jegyzőkönyvet, ahol Gálicz József felszólalt és nyomatékosan kérte a Polgármestert és a Rendőrkapitányt, hogy nézzenek utána Orosz Tibor múltjának.
Vajh, kinek a felelőssége, hogy azóta sem történt semmi?

Kőbányász 2010.11.15. 18:28:20

@vordemon:

Kedves Vordemon !

Köszönöm hozzászólását és teljes mértékben osztom az Ön által leírtakat!
Valóban nem a fennköltség jele az ha valaki a 4 komoly lőfegyverével érvel inkább fenyegető jellegűnek tűnik, ami egyáltalán nem jó, pláne egy polgárőr vezetőtől !
Ezt a bejegyzést pontosan azért írtam, mert az vezérelt, hogy mielőbb, békésen de mindenképpen megnyugtatóan és hivatalosan lehessen ezt a kényes kérdést megoldani! Aki ilyen tisztséget, feladatot vállal önként, mint a polgárőrség az nagyon is becsülendő ! Amikor pedig ilyen problémák, kételyek merülnek fel, akkor a legegyenesebb út a nyilvános és hivatalos tisztázása a kérdésnek nem a vagdalkozás, mellébeszélés, a nem tetsző hozzászólók letarolása, cenzúrázása, ez az 50-es években volt divat. Szerkesztő úr, halló, már 2010 van, szólásszabadság, EU ! Észre kellene már venni!
Ez a hozzászólások letiltása nálam kiverte a biztosítékot!

További szép napot!

Üdvözlettel:

a Kőbányász.

Kőbányász 2010.11.15. 18:59:24

@perzekutor:

Tisztelt Perzekutor!

Bizony, bizony jól látja retro buli van a Kőbánya Infón, mivel a régi korokat idézően Dankó úr nemes egyszerűséggel kivette a Kőbányai bloggerek közül a Kőbányász blogját a Kőbányai Fejvadászt! Bizonyára találva érezte Magát és jobb híján ezt a pitiáner, óvodás megoldást találta ki, mint a legüdvözítőbbet ! Lelke rajta !!!

Csak az a bökkenő, hogy akkor ez a Kőbánya Infó, vagy a Dankó Infó ?!?
Demokrácia, vagy önkény ?

Halló gépház, ki is van itt, kivel is ???

A hozzászólásában írtakkal annyira egyet értek, hogy magam sem írtam volna le másképpen!

Sajnálom, hogy az építő de jogos kritikát Dankó úr valószínűen csipkés lelke, vagy az esetleges kézi vezérlői nem díjazzák, azaz dehogy nem, hiszen igazán korrekt módon, ki vagyok rúgva a Kőbányai Bloggerek közül, mindezek viszont a makacs tényeken nem változtatnak és ezt a kérdést már csak és kizárólag nyilvánosan és hivatalosan lehet megnyugtató módon rendezni!

Az Orosz úr által ajánlott telephely látogatás, ahol kérdéseket lehet hozzá intézni (első az 50 Forintos kérdés) szintén csak pótcselekvés.

Tessék egyszerűen, hivatalosan kivizsgálni a kérdéses ügyet, amivel, már egy év késésben is van az önkormányzat és a rendőrség, mivel ezt az akkori közmeghallgatáson Gálicz úrnak megígérték!

Miért nem volt elég erre egy év, vagy a közmeghallgatás is olyan, mint a pusztába kiáltott szó, mert akkor régen rossz !

Most 25.-én ismét közmeghallgatás lesz, szerencsére már nem a régi összetételű testület előtt!

Majd meglátjuk, amit meglátunk!

Köszönöm értékes hozzászólását,
üdvözlettel:

a Kőbányász.

Tóth Balázs LMP 2010.12.18. 16:59:39

Kedves Kőbányász!

Sajnálattal láttam, hogy a Kőbánya.info-n lekerült a bloggerek közül.
Azt tanácsolnám, ne hagyja annyiban, vegye fel a kapcsolatot Dankó szerkesztőúrral és tisztázzák a dolgot.

Üdvözlettel:

Tóth Balázs

Kőbányász 2011.01.03. 15:58:38

@Tóth Balázs LMP:

Tisztelt Tóth Balázs képviselő Úr !

Köszönöm az együttérzését, de úgy gondolom, hogy ebben a szituációban, nem én vagyok az illetékes az Ön által említett úrral beszélni e témában.

Üdvözlettel:

A Kőbányász

panchovilla12 2011.03.25. 09:24:48

Üdv Kőbányász!

Hatalmas vita alakult ki a polgárőrségekkel kapcsolatban, és én is hozzá szeretném tenni a véleményemet.
Nagyon úgy tűnik, hogy a legtöbb kommentező, nem ismeri az eseményeket csak olvasva szólt hozzá, én viszont kicsit a részese is voltam.
A tények amelyre Gálicz úr is utal elmesélem nektek.
Jó pár éve, Tibi úr még a Körösi Cs –i panelban lakott, egy szép nap együtt poharazgatott az országosan közismert, akkori kőbányai roma kisebbségi önkormányzat elnökével, akivel , ha jól emlékszem, Tibi úrnak valami üzleti vitája alakult ki. Ennek hevében előkerült egy, ismereteim szerint, engedély nélküli lőfegyver, amivel megfenyegette Choli urat Tibi úr, konkrétan a fejéhez fogta.
Azt nem tudom, hogy a rendőrség kinek a hívására jött ki a helyszínre, de jó nagy erőkkel jelentek meg, lévén fegyveres bejelentésről van szó.
Tibi úr a rend éber őreinek megérkezése ellőtt, szét nézet háza táján, és sebtében a házban található meleg tárgyait ( esetleg az előbb említett mordályt is ) egy szatyorba pakolta, és kedves feleségére bízta, hogy az utcán sétálgasson vele míg a Fogdmegek esetleg háztűznézőben vannak nála. Szegény asszony az éjszaka közepén rótta a köröket a panel körül, míg elcsendesedik a környék, és az a sok fránya rendőr el nem húzza a belét..
Ha jól tudom az eljárás ennek ellenére megkezdődött Tibi úr ellen, de hogy mi lett az eljárás eredménye és, hogy miért lett az, nos az más dolog.
De az tény, hogy ennek hatására, egy időre Tibi urat eltávolították a Wolf éléről, és minő meglepő egy kis elszámolás vita alakult ki a Wolf és Tibi úr között. Egy konkrét példát említve, pl. az önkormányzati támogatásból Tibi úr megvásárolta saját magától a kocsiját a Wolf részére, amit persze saját használatra igénybe vett, a probléma akkor kezdődött, amikor , nem lévén ő a vezető, a Wolf kérte az autót, ez nagyon feldühítette Tibi urat .
Aztán miként lett újra ő a Wolf vezetője, azt nem tudom.
Az se semmi, hogy Tibi úr, Gálicz urat mszp-sezi le, ami vicces mert, ő is a közelben volt rendesen, egy Wolfos kocsi rendszeresen az mszp székház előtt parkolt, meg ugye azért egy két mszp-s rendezvény biztosítása is becsúszót.
A Mese tovább is van mondjam még?

A lényeg, hogy bosszant a szelektív memória, amit a Kőbánya.infón láttok, és az, hogy a Polgárőrséget egyesek biznisznek tekintik, ezért lejáratják a Polgárőrség nagyszerű és szükségszerű mivoltát, ezért írtam le mindezt, amit részben láttam, részben rendőrök és polgárőrök elbeszéléseiből tudok.
Bizonyítani nem akarom és nem is fogom, aki akar kősón bele.

Kőbányász 2011.03.31. 21:03:28

@panchovilla12:
Üdv, kedves panchovilla 12!

Először is szíves elnézését kérem, hogy csak 6 nap elteltével reagálok.

Köszönöm kitüntető és igen fontos hozzászólását!

Megerősített abban, hogy jogos volt a téma felvetése, mivel az még mindig terítéken van, és továbbra sincs teljes mértékben és megnyugtató, hivatalos formában lerendezve.

Már a tavalyi évben be lehetett volna az ügyet fejezni, ha Orosz úr megtette volna azt a büntetőjogi felelőssége tudatában, a múltjáról kért írásos nyilatkozatot. Csakhogy, nem tette!

Mostanában voltak ugyan nyilatkozatai az Infón, ígérte hogy a márciusi testületi ülésen nyilvánosan tiszta vizet önt a pohárba, melyben részt vesz Őt támogatva a Rendőrség a BPSZ és az OPSZ. is.
Megtekintve az ülésről készült felvételt ez egyáltalán nem következett be. Az általa említett szervek nem vettek részt ebben.A már közismert Maláta u-i telephelyre való invitáláson, és az enyhe ledorongoláson kívül konkrétum ismételten nem jött elő.
Valahogy, ismét csak lemaradt!

Majd március 23.-i keltezéssel megjelent az erkölcsi bizonyítványa és az hogy a közügyektől nincs eltiltás hatálya alatt.
És szólt a kórus, hozsanna Néked ! Na ugye, na ugye! Fény derült a múltra!

Van azért itt egy, nem is kicsi bökkenő, az a fránya ELÉVÜLÉS !!!

Mit is igazol az erkölcsi? Azt, hogy a kiállítás napján az illető a bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel. No és csak 90. napos a szavatossági ideje.

Az elévülés olyan fura helyzeteket is tud produkálni, hogyha valakit pl. 4 év 10 hónap sittre ítélnek, akkor a szabadulása után már a 3. hónapban kaphat tiszta erkölcsit, mivel ennek 5 év az elévülése és az elévülés is az ítélethozatal napjával kezdődik!

Gondolom, ezért kérték folyamatosan azt a büntetőjogi felelőssége tudatában tett, írásos nyilatkozatot Tőle, amiben kijelenti, hogy soha sem volt jogerősen büntetőügyben elítélve és a közügyektől eltiltva.

Valószínű, hogy itt van a kutya elásva!
Mi az akadálya annak a fránya nyilatkozatnak?

Elképzelés, az már egyre inkább formálódik erről.

Mivel komoly közpénz támogatásban részesül a Polgárőrség, természetesen nagyon helyesen, a minimális elvárásnak annak kellene lennie, hogy a vezetőhöz még a gyanú leghalványabb árnyéka se tapadhasson. Foltos múlttal ne legyen és ne is lehessen senki sem ilyen Egyesületnek a vezetője, de még a tagja se!

Az ilyen gyanúkat az Önkormányzatnak kellene, még a támogatások odaítélése előtt, teljes körűen és részletesen kivizsgáltatni.

Jelen esetben a jegyzőnek kellene egy teljes átvilágítást elrendelnie és lefolytatnia, nyilvánosan, most már csakis kőkemény civil kontroll mellett!

Ez az ügy már nem tűr halasztást, ténylegesen tiszta vizet kellene már önteni végre, abba a bizonyos pohárba!

Remélem, máskor is megtiszteli blogomat értékes és lényegi hozzászólásával!
Nagy érdeklődéssel várom, azokat is.

Üdvözlettel:

A Kőbányász.
süti beállítások módosítása