avagy , MIÉRT IS ÉRTE MEG ENNYI PÉNZT FEKTETNI 
EGY ELEVE MEDDŐ VÁLLALKOZÁSBA ???
 
Még él bennünk a kép a régi Kőbánya arculatáról (október 3-a előtt), amikor is mindenhonnan egy párás, réveteg tekintetű fiatalember , közgazdász ontotta a köz-helyeket, ill. „rontotta a kilátást” ! Már-már hiányolta is az Ember, hogy az égen nincsenek plakátjai !  (lásd részletesebben az előző bejegyzésem!)
Október 4.-étől felvirradt az új nap  Kőbánya felett ! Szerencsénkre !
Örömünkbe azért némi üröm is vegyült, mert a listás rendszernek „köszönhetően” ismét bekerült  - sajnos – három fő az anti-kőbányai brigádból (MSZP) ,akik az előző ciklusokban mutatott „kiváló” munkájukkal kitakarították Kőbányát, azaz nyakra-főre adták el a komolyabb értékeket, homályos, átgondolatlan, de a testületen erővel áttuszkolt , azóta sem megvalósított , néha Demszky terveit is meghazudtoló, megalomániás elképzelésekkel fűszerezve! Néhány ezek közül:  Mázsa tér, szánkó domb, vagy az S1 projekt, amit pl. leginkább, egy bérlő akadályoz, aki valahonnan, mintha ismerős lenne.  (Csak nem a Havas Ignác u. környékéről ?)
Ki is ez a három vitéz?
Élő Norbert, az írása szerint közgazdász. (Szakmai ismereteiről lásd a „Mi esik, ha fúj” c. bejegyzésemet !) Ő a XII. kerületből  Andó et. importja, Hagyó et. belső körének a tagja, több lovag, bor és v. rend tagja, aki a szerényebb számítások szerint is, mint egy 50 Millió Ft-ot költött saját és párttársai önreklámozására!
Dr. Csicsay Claudius Iván az ifjú titán Zuglóból - van még ki e nevet nem ismeri ? Nem hiszem. Tett Ő már annyit Kőbánya „érdekében”, hogy jóérzésű kőbányai Embernek, csak a neve említésére is görcsbe rándul az arca, és azonnal keresni kezd egy súlyos és dudoros, kézre álló hosszabb tárgyat !
Somlyódi Csaba, a fővárosi gazdasági bizottság volt vezetője, aki csak megtalálta a kamu okot, hogy a Hagyóval kapcsolatos ügyekben ne kelljen állást foglalnia. ( Milyen érdekes, hogy Hagyó M. a kőbányai - mesterségesen felduzzasztott  - szavazatok révén jutott be a fővárosi önkormányzatba !) Az 5.sz. választókerület jelöltjeként, jelszavai: „Itthon vagyunk”, „…értem az itt élők gondolatait, együtt sírunk együtt nevetünk”   voltak.
Most jelentette a TASSZ,  hogy mivel indították a fővárosi listán is, és oda is be tudják nyomni, így azonnali hatállyal távozik itthonról, és - nevetve rajtunk - a zsírosabb fazék mellé ül!
Nincs probléma, van utánpótlás és nem is akármilyen ! Hohó!
Dr. Pénzes Károly „sztár ügyvéd”, akit a hozzászólók közül valaki - az eddigi önkormányzati két ciklust is felölelő tevékenységét értékelve - csak dr. Pénz(éh)es Károlynak titulált, ki tudja, miért is ??? Őt, mint a többieket, most a 11. sz vk.-ben nem választották meg egyénileg. Ő az előző két ciklust  a kertvárosias részek „képviseletében” pöffeszkedte végig, és a választások előtt másfél hónappal oda is delegálták, de úgy látszik még jókor felmérték, hogy az ott becsülettel és keményen teljesítő Agócs Zsolt (Fidesz-KDNP) jelölttel szemben nulla esélye lehet !
Volt itt előzetes néphülyítés Fletótól a Kandizőzig bezárólag, a Hír Tv munkatársainak megtámadásától a Kőbánya Infó szerkesztőjének Szanyi kapitány nyíltnak hirdetett fórumáról való kitiltásáig minden, ami szem-szájnak  ingere !  (Részletesen lásd az előzőekben!)
Miért is kell ennyire Kőbányán a jelenlétük, és miért is fontos ennyire ez a kerület , számukra ?!?!?
Mik lehetnek azok,  amit ennyire meg kell védeniük, vagy el kell tüntetniük, leplezniük esetleg ?!?
Talán csak nem egy raktárnyi itt feledett csontvázat kell  „exhumálni” ?          Még a végén megérjük, azt is, hogy szakértőként  „Dr.Csont”-ot  is alkalmazzák, persze jó szokásuk szerint, közpénzen !
Úgy jártak, mint tavasszal az országos választással. Nem hitték el, hogy a régi erős bástyájuk Kőbánya és annak népe végre felnő, kinyílik a szeme, és nem hagyja magát tovább is az orránál fogva vezetni !
Talán sok árulkodó nyom maradt, Elvtársak, hogy ennyit áldoztak az önkormányzati többségük biztosítására?  
Elvarratlan szálak tömegére kellett volna foltot eszkábálni?  Vagy a sok- sok MSZP-s sunyiságot kellene talántán elsikálni? Ezért volt ez a nagy igyekezet és költekezés ?!
 
Javaslom és vélelmezem, hogy jogosan várjuk el azt, hogy az Önkormányzat haladék nélkül végezzen teljes és átfogó átvilágítást, ahol közpénzzel, közvagyonnal, közbeszerzéssel kapcsolatos események történtek! 
Szintén ilyen teljes körű vizsgálat szükséges a hatósági részlegeknél is, amelyek általában a korrupció melegágyai szoktak lenni !  Itt is tetőtől-talpig kell ellenőrizni, tehát jegyzőtől az előadókig és felügyelőkig bezárólag !
Szükségesnek tartanám ezeket az ellenőrzéseket a kőbányai -  hozzáértő - választópolgárok bevonásával végezni, így elkerülhető lenne az esetleges „homályos látási” szindróma, és egyben teret kaphatna végre a régóta várt, és teljesen jogos, valódi, civil kontroll is !
Gondolom, akiknek nincs félni, rejtegetni valója azok minden további nélkül megszavaznak egy ilyen tartalmú testületi határozatot a tisztánlátás, a valós helyzet feltárása és a felelősök megfelelő „ elismerése” érdekében !
 
Egyet értünk, kedves kőbányaiak ?!?
Várom a reakciókat és a javaslatokat !
 
Kőbányai szívvel üdvözöl, mindenkit:   a Kőbányász.

A bejegyzés trackback címe:

https://kobanyaiak.blog.hu/api/trackback/id/tr112362828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vordemon 2010.10.12. 09:25:32

Egy kis gyöngyszem dr. Pén(éh)es Károly úr áldásos és igazán odaadó, nagyszerű képviselői tevékenységéről.
Helyszín:
Önkormányzat Képviselő testületi ülés szünete.

A választó kerületének egyik pártfüggetlen lakója - miután más lehetőséget nem látott arra, hogy a képviselővel kapcsolatba kerülhessen, mert akkoriban a gyakorlatban csak Milász Ferencné által végzett cenzúrán,szűrőjén "átalmenve" a Sibrik Polgárőrség irodájában( !!! ) tartott egyéni fogadó órán érhette volna az a kivételes és rendkívüli megtisztetltetés, hogy személyesen találkozhasson a nagyhatalmú képviselő úrral.

Mivel nem igazán tartozott a belső " csókos" körbe, aki bebocsájtást remélhetett eme szent helyiségbe, arra a merész elhatározásra jutott, hogy az önkormányzati testületi ülés szünetében próbálkozik majd a "saját" képviselőjével kapcsolatba kerülni és a segítségét kérni.

Hát bizony-bizony nem kellet volna ilyen merésznek és elbizakodottnak lennie.
A megszólított képviselő úr, miután bemutatkozott a választó körzetébe tartozó naív polgár, dr.Pénz(éh)es Károly meglehetősen egyedi módját alkalmazta a teljes érdektelenség kifejezésére, meg sem várva a panaszos mondatának végét...egyszerűen unottan sarkon fordult és felháborodottan beviharzott a polgármestei szobába és lazán RÁCSAPTA az ajtót a megdöbbent, tőle segítségét remélő - körzetében élő lakosra.

Kőbányász 2010.10.12. 10:22:37

@vordemon:

Kedves Vordemon !

Amit az "igen tisztel"(!)képviselőről leírt, egyáltalán nem egyedi eset Nála sem, hiszen a múlt évi közmeghallgatáson több lakótárs ( nem egy környékről valók )is felvetette, hogy a dr. Pénz(éh)es Károlyt még egyetlen egyszer sem látták a területen se az előző, se az akkor 3.-évében lévő ciklusban !
Ennyit a választók képviseletéről!

Célszerű lenne a kőbányai, igen kurtára sikeredett képviselői esküt kiegészíteni azzal, hogy -a kőbányai választópolgárok érdekeinek maximális érvényesítése érdekében végzik képviselői tevékenységüket -!
(Jelenleg csak a Kőbánya érdekében szerepel benne!)

Sajnos másoknál is tapasztalható ez az arrogáns, "felsőbbrendű" hozzáállás az adófizetőkhöz, akik pedig Őket is eltartják, de milyen érdekes, hogy az ezen jellemzőkkel rendelkező személyek hovatartozása, konkrétan körülhatárolható, gond nélkül beazonosíthatóak, egytől-egyig !
Azt hiszem, ezt nem kell bővebben ragozni!!!

Köszönöm értékes információit, hozzászólását!
Várom, máskor is !

Mi nem adjuk(el), hanem megvédjük Kőbányát!
Ez a miénk volt és az is marad!

Tisztelettel és szeretettel üdvözlöm Önt, valamint minden kedves olvasómat:

a Kőbányász.

vordemon 2010.10.12. 12:04:05

Tökéletesen egyetértek Önnel, hogy ez a döbbenetes eset biztos, hogy nem egyedülálló történet...de az viszont tagadhatatlan, hogy amellett, hogy az említett esetnek az ilyetén lereagálása igazán finoman elegáns,látványos megoldás volt az említett önkormányzati képviselő úrtól ,sőt.. nem mellesleg radikálisan hatékonynak is bizonyult.

Biztosak lehetünk benne, hogy az önérzetében, emberi méltóságában(is) vérig sértett kőbányai választópolgár - az tuti biztos, hogy valószínüleg soha többet ebben a büdös életben nem mert újból segítséget kérni,remélni a körzete képviselőjétől.

De hát igaz is, elvégre tudják meg ezek a bunkó, szemtelen proli személyek, hogy hol is van a határ a képviselőjük zaklatásában!!

Nagyszerű és vitathatatlanul feddhetetlen erkölcsű Csicsay Clau szintén áldásos - de..kizárólag csak is(!) Kőbánya felvirágoztatásáért fáradozó(önös érdekeit sutba dobó) eddigi űberkártékony munkásságáról - hovatovább egy brazil szappanopera hosszúságú felsorolással lehetne csak megemlékezni.

Ha lenne benne is egy csepp emberi méltóság, akkor már igazán megtehetné azt a lebilincselő szívességet a kőbányai lokálpatriótáknak, hogy végre megszabadítja kártékony személyétől és befolyásos hatalma folytán - érdemtelenül magas pozicióba ültetett családtagjaitól Kőbányát és VÉGRE és VÉGLEG sebtiben eltünik a kőbányai közéletből.

Kőbányász 2010.10.18. 07:17:07

@vordemon:
Bár úgy lenne, (eltűnés)de már elkezdték a kekeckedést az alakuló ülésen.
Cs. Clau, mint frakcióvezető, ami plusz díjazással jár (!)kijelentette, hogy novemberig semelyik bizottság munkájában nem vesznek részt ! Micsoda nevetséges a 3 fős frakció és mekkora, - abszolút felesleges - közpénz pazarlás!

Maximálisan támogatom Őket ebben, remélve, hogy ez a menetrend 2014. novemberig így lesz !!!-:)

Az viszont, hogy még mindig van lehetőségük ott rontani a levegőt az a listás választási rendszer szégyene és szarvas hibája !!!

Az általam említett, teljes átvilágításba beleértettem a családi-haveri-ideológiai indíttatású funkciókkal kapcsolatos szigorú elszámoltatást is mellyel együtt a hivatali kollaborációk tetten érését is fontosnak és "jutalmazandónak" tartok!
Tekintet nélkül kell ezt megtenni - minél előbb - egészen a fejtől a farokig !!!
Mindenképpen egy komoly, hozzáértő civil kontroll és a teljes nyilvánosság biztosítása mellett !!!
Erre igen kiváló és kézenfekvő a Kőbánya Infó internetes lehetősége !

Remélem a Kőbánya Infót az új vezetés és a testület tagjai is olvassák és érzékenyek az itt felvetett valós, megoldásra váró problémákkal kapcsolatosan és továbbviszik azokat a konkrét, polgárbarát ill. a polgári erkölcsi szintnek megfelelő, jogosan elvárt megoldásig !!!

vordemon 2010.10.20. 08:40:07

Nahát, tényleg mekkora csapás, hogy 1 hónapig nem vesznek részt a bizottságok munkájában...

Azt kellene radikálisabban szankciónálni, hogy az a képviselő ,aki nem vesz részt a testületi üléseken - automatikusan vonják vissza, veszítse el a mandátumát is.

A múltban számos MSZP-és képviselő abszolút bojkottálta a testületi üléseket, persze a képviselőket illető pézbeli és "egyéb" juttatásokra azért természetesen igényt tartott.

Tóth Balázs LMP 2010.10.22. 10:26:30

Kedves Kőbányász!

A tegnapi (okt. 21.) testületi ülésünkön számos vizsgálat megindításáról döntöttünk. Gondolom, ezekről hamarosan a közvélemény is értesül.
A listás rendszerrel kapcsolatban már kifejeztem álláspontom, hogy szerintem a kőbányaiak 49%-át is képviselni kell valakinek a testületben. Erre van a 3 MSzP-s és 1-1 Jobbikos ill. LMP-s képviselő. Értem viszont azt is, hogy ránk 5-ünkre nem közvetlenül szavaztak a kőbányaiak. (Hacsak nem voltak tudatában annak, hogy a töredékszavazatokkal kik fognak bejutni. Persze az is érdekes kérdés, hogy a fideszes képviselők hány olyan szavazatot kaptak, amelyik csak a pártjuknak szólt és hányat, amelyik kifejezetten a személyüknek.) Én egyébként valamilyen listás és szimpátia szavazást tartanék leginkább megfelelőnek.
Eszerint a szavazólapon ott lennének a pártok listái és az ezeken indulók nevei is. A szavazópolgár pedig minden név mellé odatehetné a szavazatát, hogy támogatja-e az adott illetőt. Például vegyük azt, hogy az LMP listán ott lennének soba a nevek (Tóth Balázs, Vermes Zoltán, Osztolykán Ágnes…), de a polgárok mondjuk a Zoli esetében több szimpátiavoksot adnak le, mint az én esetemben. Ekkor Zoli kerülne a testületbe és nem én, hiába én vagyok a lista 1. helyén.
Azt a felvetését, hogy civilek is kerüljenek be a vizsgálóbizottságba, én messzemenőleg támogatom. Nem akarok „rárepülni” a dologra, ha már esetleg folyamatban van az én támogató szavazatomra mindenképp számíthat, de ha még nincs elindítva, szívesen meghallgatnám elképzeléseit, miképpen képzeli a dolgot.

Üdvözlettel:

Tóth Balázs
képviselő

Ui.: közben „nevet” változtattam, hogy „egyértelműbb” legyen személyem.

Kőbányász 2010.10.22. 18:49:30

@Tóth Balázs LMP:

Tisztelt Tóth Balázs képviselő úr !

Amint látja, máris vettem a "név" változtatását !

Nagyon örülök, hogy így beindult a testület és várom a további, konstruktív döntéseket ! Az elsőről, -Fecske úr -már tudok és már írtam is örömmel az új blog bejegyzésemben, erről: szállj,szállj, szállj fel magasra címmel. Ezen cím még azért is passzol ide, mert a Piramis együttes főnöke, Som Lajos is kőbányai születésű!
Tudta ezt Ön ? Ha nem, akkor most már tudja.
Megtisztelne, ha elolvasná azt a bejegyzésem is és megosztaná velem az abban foglaltakról is értékes gondolatait !

A listás szavazással kapcsolatosan alapvetően eltérő a véleményünk, de amennyiben mégis van listás szavazás, abban az esetben az Ön által javasolt változatot kitűnőnek tartom !
Az Ön megoldása abban a kőrben a tényleges "nép akaratot" tükrözné ! Gratulálok az ötlethez!

A civil kontroll és aktív részvétel az előző időszak "eseményeinek" feltárásában témára nyugodtan "rárepülhet" én azt elindítani innen a blogból nem tudom, csak a figyelmet hívhatom ezáltal fel és figyelek az eseményekre, megírom a véleményemet és ha ez találkozik értő és fogékony szemekkel, fülekkel, ráérző képességgel, mint az most és itt történt, akkor már nem volt hiábavaló a blogolásom !

Ezeket a bizottságokat, úgy képzelem, hogy abban több tapasztalt, szakértő kőbányai civil is lenne, így elkerülhetővé válhatna a "hivatalfertőzöttség" és az esetleges "átfedés" !
Team-ek alakulhatnának egy-egy komplex rész teljes átvilágítására Pl: a jegyző és az irányítása alá tartozó hatósági rész történelmének komplex ellenőrzésére! A példa nem volt véletlen, nagyon is szükségszerű lenne ott is egy teljes, átfogó "kuffer vizit" !!!

Köszönöm hozzászólását és kívánom, mindannyiunk érdekében, hogy ez a pozitív lendületük ne lankadjon, sőt még esetleg fokozódhat is !

Mottó:

Kőbányáért dolgozzon a kőbányaiak érdekében a kőbányai képviselő testület a ciklus teljes idejében !

Üdvözlettel:

a Kőbányász.
süti beállítások módosítása