KŐBÁNYA, FELNŐTT LETT !!!

 2010.10.04. 12:34

 

GYŐZÖTT A JÓZAN ÉSZ  !!!
 
CSODÁS  reggelre ébredt ma KŐBÁNYA ! 
Örömmel  gratulálok   a Fidesz – KDNP megválasztott polgármesterének és képviselőinek  valamint  Kőbánya felelősségteljes választópolgárainak !!!
Győzött a józan-ész, a kőbányai szív az oligarchák és bábjaik, a haszonlesők és holdudvaraik, az ál-proletárok és csicskásaik felett !
Nem lehetett már végre légből kapott, megalapozatlan, ámbár nagyon jól hangzó ígéret hegyekkel elhomályosítani az immár politikailag is érett , kőbányai lokálpatriótákat , lakosokat ! 
Előre szóltam,  elvtársak ! Kőbánya polgárait nem lehet még egyszer csőbe húzni  !                                                                     Igazam lett, őszinte örömömre, örömünkre  !
A szemfény vesztés, a cirkuszban helyén való de a köz Életben nem, miért is hitték egyesek, hogyha telerakják kőbányát –nem kőbányaiként- a kétféle óriás plakátjukkal, akkor talán bejön valami féle Pavlovi reflex?    Nem itt lakó, ismerősöm,  ahogy  meglátta ezt az egy tőről fakadó  plakátrengeteget,  három  kérdése volt : 1,/ Ki ez a ………………….,? 2./ Ezt a rengeteg pénzt, amibe ez került , nem kellett volna sokkal nemesebb dolgokra elkölteni ?    3./ Az égboltra csak azért nem tettek ilyen plakátokat, mert ott nem ragad meg  ?!
Ítélkezett Kőbánya: Elég volt  ballib, nincs tovább !
Elnézve az új képviselő testület össze tételét , pici üröm, hogy a választási törvényekből adódóan, sajnos  azért még kísért a múlt egy „csodás, kőbányai (!) ” trió képében  !  Mindig is az volt az álláspontom, hogy a valódi  képviselő,  az akit egyénileg választanak meg,  aki listáról kerül be az pedig –tisztelet az igen ritka kivételnek-  elsősorban pártkatona,  nem a nép valódi képviselője !                                                                                 
Jelen esetben, szerencsére nem sok, vagy inkább semmi  vizet nem tud zavarni a „trió” de a bizottságokban és a testületben azért kavarhatnak, amit gondolom hamar le fognak állítani, viszont a részükre bármilyen címen kifizetett minden egyes Forintot sajnálok és felesleges közpénz pazarlásnak tartok !!!   
Elvtársak,  mondjanak le róla,  vagy ajánlják fel a köz javára !
Az új képviselő testületünknek jó és eredményes munkát kívánok, olyan lendülettel kezdjenek és folytassák a munkát, mint a kormányunk, valósítsák meg választási ígéreteiket, de azért ne felejtsék el a múltat sem – felelősségre vonás !!!  - legyenek Kőbánya valódi kőbányai Önkormányzata !!!
A fejvadász ezután is, ugyan úgy ”vadászik” , figyel és kíméletlenül lecsap minden olyan dologra, ami Kőbánya és a kőbányaiak érdekeivel  ellentétes, mindegy, hogy azt ki vagy kik követték el !
 
Vagyok, leszek, továbbra is !
 
Kellemes, kőbányai  érzéssel , maradok: a Kőbányász

A bejegyzés trackback címe:

https://kobanyaiak.blog.hu/api/trackback/id/tr942343661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bali77 2010.10.05. 11:32:15

Tisztelt Kőbányász!

(Előre bocsátom, én Tóth Balázs vagyok, az LMP színeiben mandátumot nyert kőbányai képviselő. A Kőbánya.infon korábban már eszmét cseréltünk.)

Ürülök, hogy örül, hogy a szívének kedves képviselők, emberek kerültek többségbe a közgyűlésben. De azért a listás helyeknek is megvan a maguk értelme.

Kőbányán 22.484 szavazatot adtak le a választópolgárok. Mindenhol a Fideszes képviselő nyert, így a töredékszavazatok száma 11.064 lett. (Ebből következik, hogy a Fideszes egyéni képviselőkre 11.420 szavazat érkezett, ami szavazatok nem egészen 51%-a.) Tehát a választási rendszernek köszönhetően a Fidesz 51%-os szavazataránnyal – a polgármestert is beleszámítva – 72%-os szavazatarányhoz jutott a képviselő testületben. Ennek következménye, hogy a szavazópolgárok 49%-ának szavazatával az összes többi képviselő csak a közgyűlés 28%-ával bír.
A rendszer igazságosságán vitatkozhatunk, de szerintem éppen elég benne annyi torzítás, amennyit a rendszer belevisz, sőt sok is. Így azon kőbányai polgárok, akik most a Fideszre szavaztak, azok szavazata csaknem a háromszorosát érte egy másik pártra szavazó kőbányaival szemben.

Nem a párttal van gondom, hanem a választási rendszerrel. Szerintem aránytalanul túl nagy hatalmat ad a győztesnek.

Üdv:

Tóth Balázs

Kőkobaki 2010.10.05. 22:33:03

Kedves Balázs.
Vae victis.
:-)

Kőbányász 2010.10.06. 08:57:55

Tisztelt Tóth Balázs képviselő úr !

Örömmel üdvözlöm itt is Önt, mint törzs olvasómat !
Remélem, hogy jelen hozzászólásában ez a rész, csak elütés és nem tudatos :
"Ürülök, hogy örül, hogy a szívének kedves képviselők, emberek kerültek többségbe a közgyűlésben. "
persze elnézve, hogy ezen írását tegnap délelőtt tette fel és azóta sem korrigálta, kezdem a tudatosságot feltételezni !
Ebben az esetben jobb ha megtartom a feltörő gondolataimat !
A kerületi listákkal kapcsolatos álláspontomat már kifejtettem, korábban is.
A hosszan leírt számzsonglőrködés pedig szerintem gyenge érv, engem nem győzött meg, most sem !

Üdv: a Kőbányász

Bali77 2010.10.06. 14:42:34

@Kőbányász:
Tisztelt Kőbányász!

Köszönöm üdvözletét, igérem ezután is próbálom követni írásait. (Képviselőnek viszont csak az eskütételem után fogok számítani, de köszönöm a megelőlegezett címet.)

Sajnálom, ha úgy érzi, hogy megbántottam írásommal, valóban meg voltam győződve róla, hogy Ön Fidesz szimpatizáns és - lehet nehéz ezt manapság elképzelni, de -tényleg örültem, hogy örül a győzelmüknek, csakúgy mint a kőbányai választók 51%-a.

Meggyőzni nem állt szándékomban, mindössze az én nézőpontomat írtam le. Ha azt mondja, hogy ezt a blogot nem erre szánta, igérem többet nem írok be véleményt.

Üdv:

Tóth Balázs

Kőbányász 2010.10.07. 15:42:30

Tisztelt Tóth úr !
úgyis, mint mandátumot szerzett képviselő úr !

Semmi sértődöttség nincs részemről, csak figyelek a részletekre is ezért jegyeztem meg, hogy az Ürülök és az Örülök között óriási különbség van !
Bizonyára elírás volt !?!

Én kőkemény de kizárólagosan Kőbánya FAN vagyok és bárkit aki ártani akar Kőbányának vagy a kőbányaiaknak ízekre szedek, mindegy, hogy melyik párt, egyesület, csoport stb. tagja!
A Fidesz-KDNP győzelmének, mint kőbányai azért is örültem, mert az elmúlt időszak ballib. irányítása szegényítette el és vetette vissza kerületünket (valaha ez a kerület volt Budapest egyik leggazdagabb kerülete), miközben a szomszédos Fidesz irányítású Rákosmente (XVII) hatalmas gyorsasággal fejlődött és gyarapodott én ebből vizionáltam a kőbányai jövőt egyrészről, másrészről volt már itt olyan vezetés Dr. György István úr személyében, amikor is jó volt kőbányainak lenni !

Ez a blog a lehető legdemokratikusabb blog, itt nem csak lehet, hanem kívánatos is mindenkinek a véleményét közzétenni, nézőpontját ismertetni !!!

Azt pedig rendkívül sajnálnám, ha egy törzsolvasóm nem írna be több véleményt !

Ezúton is kérem, hogy továbbra is ossza meg velünk tapasztalatait, véleményét, melynek informálódási lehetőségei a képviselői munka során egyre csak bővülhetnek !

Várom újabb, értékes hozzászólásait!

Üdvözlettel: a Kőbányász.

Bali77 2010.10.08. 11:30:13

Jézus Máriám!

Tényleg nem tűnt fel, hogy így elírtam. Az sem lehet mentségem, hogy egymás mellett van a két billentyű. Erre szokták mondani, hogy freudi elszólás (elírás), pedig tényleg nem erröl van szó! Bocsánat.

Köszönöm, igyekezni fogok ezután is megosztani véleményem, nézőpontom az Ön blogján is remélve, kogy közösen együttműködve tehetünk Kőbányánkért.

Üdv:

Tóth Balázs
süti beállítások módosítása